INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Gyóggomba információk

Süngomba

2022.03.31 20:30
Süngomba

A Süngomba

Mely betegségek esetén segít?

 

Chron betegség, Colitis Ulcerosa, daganatos megbetegedések, emésztőrendszeri fekélyek, gyomor és bélgyulladás, gyomorégés, emésztési problémák, reflux, Alzheimer-kór, depresszió, pánikbetegség, szorongás, gyomor és bélrendszeri daganatok, idegrendszeri regeneráció, Parkinson-kór, Sclerosis multiplex, immunrendszer általános megerősítése, hosszantartó kezelés utáni immunerősítés, stressz-csökkentés, IBS (Irritábilis bélszindróma)

 

 

 

A Süngomba antimikrobális, tumorellenes hatású gomba. Kiegyensúlyozza az immunrendszert, csökkenti a szervezetben lévő gyulladásokat. Gyulladáscsökkentő hatása elsősorban a gyomor-, és emésztőrendszeri betegségek esetén nyilvánul meg. A Lipoversum Süngomba kivonatával sikeresen kezelhető a reflux, a gyomorfekély és a gyulladásos bélbetegségek (mint pl. Colitis ulcerosa és Morbus Crohn).

 

A Süngomba az idegrendszer és az emésztőrendszer őre. Depresszió és ideggyengeség esetén kifejezetten ajánlott. Koncentrációt és memóriát javító gombafaj. A Süngomba kivonat képes az agyban egy agysejteket, idegsejteket serkentő faktor (NGF, Nerve Growth Factor) szintézisének fokozására. Az NGF agyba való bejuttatását tartják az Alzheimer egyik jövőbeni ígéretes gyógymódjának, amelyre már előzetes klinikai adatok is rendelkezésre állnak.

 

 

Latin neve: Hericium erinaceus

 

Szinonimák: Lion’s Mane, Süngomba, Yamabushitake,

 

Használt rész: Gomba test

 

Hatóanyag: Poliszacharidok 50% UV, (maltodextrin 20%)

 

Alkalmazás:  Gyógyszer, élelmiszer-adalékanyag, étrend-kiegészítő

 

 

 

Hericium erinaceus (Lion’s Mane)

Európában, Kelet-Ázsiában és Észak-Amerikában honos. Elsősorban a bükk- és tölgyfák törzsének repedésein, de a dió- és almafákon is növekszik. A Shang dinasztia uralkodói már 3000 évvel ezelőtt gyógyászati céllal fogyasztották.

Észak-Amerikában az őshonos indián törzsek vérzéscsillapító szerként alkalmazták, szárított és porított formában a nyílt sebre kenve kezelték a sérült felületet.

Az 1970-es évek óta a modern orvostudomány bebizonyította, hogy a Hericium erinaceus jó gyógyászati értékkel bír, és a klinikai alkalmazás azt mutatta, hogy a hericium emésztési zavarok, gyomorfekélyek, antrális gastritis, neurasthenia és más betegségek kezelésére alkalmas.

 

Laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy az oroszlán sörénygomba bizonyos komponensei serkentik az NGF (idegnövekedési faktor) fehérje szintézisét. Az NGF megvédheti az agysejteket a pusztulástól, és az agyban történő természetes felhalmozódása hangulatváltozást eredményezhet, mellékhatások nélkül.

 

A Lipoversum Süngomba kivonat rendszeres használata fokozza az idegsejtek növekedéséért felelős összetevőt, az NGF (Neuron Growth Factor)-t, így veszi fel a harcot az időskori szenilitással, az Alzheimer kórral, a demenciával.

Serkenti az agy működését, lelassítja az agy öregedési folyamatát. A süngomba fogyasztása során megnövekedett NGF szintnek köszönhető, hogy a sclerosis multiplex autoimmun betegségben szenvedők tünetei is csökkennek. A süngomba fogyasztása lassíthatja a betegség előrehaladását az idegrostok regenerálásával.