INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Blog

Gyógynövények a betegségek ellen

Admin
2022.02.21 10:07
Gyógynövények a betegségek ellen

A gyógynövények népszerűsége lassan arra készteti a hagyományos orvoslást, hogy felismerjék a több ezer ismert gyógynövény hasznos tulajdonságait, melyek számos emberi és állati betegség gyógyítására és megelőzésére alkalmasak.

Sok kultúrában, köztük az indiai (ájurvédikus), a kínai és a nyugati gyógynövénygyógyászatban végzett évszázados kísérletezés eredményeként a növényeket egyre többféle módon alkalmazzák.

A gyógynövények ma már elérhetők teák, szirupok, kapszulák, krémek, gélek formájában is. Az elmúlt években ezek a készítmények is gombamód szaporodtak.

 Ha már a gombák szóba kerültek:

 A JAPÁN GYÓGYÁSZATBAN

A hagyományos japán orvoslás gombákkal történő gyógyításának tapasztalatairól szóló legrégebbi munka a Kr.e 199. évéhez kapcsolódik, amikor Chuai japán császár shiitake gombát kapott ajándékba egy bennszülött törzstől.

 

 

A KÍNAI GYÓGYÁSZATBAN

Kínai orvosi hagyományok valóban ősiek. Egyes becslések szerint a gombák talán már 7000 éve fontos szerepet játszanak a kínai civilizációban és kultúrában. A kínai hagyományos orvoslás a világ egyik legrégebbi tapasztalataival rendelkezik.  A legkorábbi ismeretek hozzávetőlegesen 5000 évvel előbbre tehetők.

 

Az ókori görögök, rómaiak is számos gombafajt használtak a gyógyításban, ez a tendencia a középkorban és a reneszánszban is folytatódott. Maga Hippokratész, akit a „modern orvoslás atyjaként” ismernek el, az i.e. 455-ben megjelenő leírásaiban megemlíti a gomba használatát, miként stimulálja a test bizonyos pontjait.

 

Például a mára világszerte elterjedt Shiitake gyógygombát az egyik igen hatásos rákellenes gyógykészítményként tartják nyilván. A gyógyszer és gyógynövény piacon található 10 leggyakoribb daganatellenes készítmény közé tartozik.

 

A különféle gyógygombák antibiotikumokat és immunstimulánsokat, a daganatok és a vírusok elleni küzdelemben hatékony anyagokat tartalmaznak. Olyan hatóanyagokkal rendelkeznek, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, megakadályozzák a kóros véralvadást, szabályozzák a vérnyomást, javítják a véráramlást, kiegyensúlyozzák a vércukorszintet. Szabályozzák az emésztést, javítják a légzőszervek munkáját, antireumaként és antiallergénként hatnak. Ártalmatlan módon stimulálják vagy nyugtatják a központi idegrendszert, ezzel javítva a szexuális funkciókat, a fizikai erőt és állóképességet, lassítják az öregedési folyamatot.

https://www.lipoversum.hu/gyogygombak

 

 

Az Ön otthona is tartalmazhat gyógyhatású növényeket, fűszereket élelmiszerként. Néhány ezek közül:

* Fokhagyma – Csökkenti a koleszterinszintet és természetes antibiotikum

 

* Fahéj – Csökkenti a vércukor-, koleszterin- és trigliceridszintet

 

* Gyömbér – Csökkenti a vérrögképződés kockázatát és megelőzi a mozgási betegséget

 

* Kamilla tea – Csillapítja az idegfeszültséget és segít enyhíteni az emésztési problémákat

 

* Borsmenta – Jótékony hatással van az emésztésre és az emésztési problémákra

 

Konkrét eredmény elérése érdekében ezeket a gyógynövényeket más természetes termékekkel kombinálhatjuk.

 Míg a hagyományos orvoslás rendkívül hasznos vészhelyzetek, traumák, műtétek diagnosztizálására és kezelésére, a betegségek megelőzésére ritkán alkalmas. Az egyre dráguló gyógyszerárak, az orvosi rendelésekre való növekvő várakozási idők és az orvosi receptek beszerzésének nehézségei miatt egyre többen fordulnak a természetes gyógymódok felé.

A lakosság nagy része évek óta használ gyógynövényeket, vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat, pozitív eredménnyel.

 A gyógynövényekből készült termékeket felnőttek és gyermekek is használhatják számtalan betegség kezelésére, a megfázástól az ízületi gyulladásig, a bőrápolástól a pajzsmirigy kezeléséig, és minél többet tudunk róluk egyre inkább úgy tűnik, a gyógyító képességük listája végtelen.