INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Gyóggomba információk

Ganoderma

Admin
2022.04.20 22:59
Ganoderma

Mely betegségek esetén segít?

 

Alzheimer és Parkinson kór, bélrenyheség, bőrproblémák, daganatos megbetegedések, emésztőrendszeri fekélyek, szellemi frissesség, fáradtság, kimerültség, depresszió, alvás problémák, szorongás, gyomor és bélgyulladás, gyomorégés, emésztési problémák, gyulladások, köszvény, magas vérnyomás, migrén, ödéma, pajzsmirigy rendellenességek, prosztata problémák, prosztata rák, reflux, reumás ízületi gyulladás, szélütés, agyvérzés, stroke

 

A pecsétviaszgomba a legrégebben ismert és dokumentált gyógygomba. A hagyományos ázsiai orvoslás a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a májbetegségek, májgyulladás és a daganatos betegségek esetében már régóta használja. Alkalmazzák erőnlét javítására, immunerősítőként, afrodiziákumként, de számos konkrét betegség gyógyítására is. Legtöbbre azonban öregedésgátló és életet meghosszabbító tulajdonságát tartják. A közelmúlt tudományos kutatásai több egészségre kedvező hatását igazolták. Japánban többféle kivonatát a kórházi gyógyító protokollok részeként alkalmazzák.

 

 

Latin neve: Ganoderma Lucidum

Szinonimák: Ganoderma, Reishi, Lingzhi, Ganoderma Lucidum

 

Az orvoslásban már kb. 4 000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották. Szinte minden, amit akkor a reishi hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett.

 

Már a Ming-dinasztiában, Li Shizhen, a régi Kína egyik leghíresebb tudósa, gyógyszerkönyvében rámutatott a Reishi “szépség” funkciójára. Japán tudósok a Reishi szépségfunkcióit a következőképpen összegezték: gyulladáscsökkentő és antibakteriális, megakadályozza a pattanásokat, megakadályozza az öregedést, javítja a bőr helyreállítását, megakadályozza a ráncok kialakulását, valamint az izzadást, növeli a bőr rugalmasságát.

 

A pecsétviaszgombát a hagyományos ázsiai orvoslás elsősorban a szárított és őrölt gombaporból készített főzetként használja. Eddigi tudományos vizsgálatok több mint 400 biológiailag aktív hatóanyagot azonosítottak ebben a gombában. Ezek közül a poliszacharadiok (kb. 200) és a diterpén (130 típus) számban és változatosságban is az összes eddigi ismert gomba elé helyezik. Több távol-keleti országban a Ganoderma lucidum kivonatok és készítmények a kórházi ellátásban is alkalmazzák:

  • az immunrendszer támogatására, akut fertőzések kockázatának csökkentésére, illetve ilyenekből való felépülés meggyorsítására
  • akut és krónikus vírusfertőzések kiegészítő kezelésére
  • rosszindulatú betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére
  • krónikus légúti és tüdőmegbetegedésekben az életminőség fenntartására és az állapotromlás lassítására
  • krónikus májbetegségekben, a máj védelmére az étrend részeként
  • szív-és érrendszer védelmére (különösen koronária-betegségben) az állapotromlás késleltetésére és szívinfarktus kockázatának csökkentésére
  • zsíranyagcsere zavarokban, a vérzsírok karbantartására az étrend részeként

A Ganoderma lucidum gazdag poliszacharid-tartalommal rendelkezik.

A Reishi-ben található egyéb hatóanyagok olyan potenciális gyógyászati tulajdonságokat is adnak, amelyek javítják az immunrendszert és jobb vérkeringést biztosítanak, kezelik a szorongást, a magas vérnyomást, a hörghurutot, az álmatlanságot.