INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Gyóggomba információk

Chaga

Admin
2022.04.20 21:57
Chaga

Mely betegségek esetén segít?

 

Szervezet méregtelenítése, általános immunerősítés, vese, tüdő, nőgyógyászati problémák, vérképzés, autoimmun megbetegedések, vegetatív és központi idegrendszer erősítése, szív és érrendszer, vérnyomás, vércukorszint és koleszterin szabályozása, gyulladáscsökkentés, gyomor és bélrendszeri problémák (krónikus gasztritisz, polip, gyomorfekély és nyombélfekély),daganatos megbetegedések, sugárkezelés, kemoterápia mellékhatásainak csökkentése, máj és epe problémák, Psoriasis, pikkelysömör, vitalitás, energia szint növelése, fáradékonyság csökkentése, hangulatjavítás

 

 

A hamvaskéreg gomba a szervezet természetes méregtelenítője. Védőpajzsként védi szervezetünket a káros környezeti hatásokkal szemben, csökkenti a fáradtságot és megakadályozza az energiaveszteséget.

 

Az antioxidánsok koncentrált jelenléte hozzájárulhat az oxigén és a tápanyagok problémamentes szállításához, így a Chaga fogyasztása pozitívan befolyásolhatja az agy, illetve a szív oxigénellátását, ami kihat a sportteljesítményre is. Oroszországban őshonos gombafaj. Az ínyencek teaként fogyasztották.

 

Latin neve: Inonotus obliquus

Szinonimák: Chaga gomba, Isten ajándéka, Hamvaskéreg gomba

 

Eredetileg a hidegebb északi régiókból - Oroszországból, Finnországból, Kanadából származik. A hamvaskéreg gomba évszázadokkal ezelőtt vált ismertté leginkább Európa-szerte, elsősorban immunerősítő gyógygombaként. Oroszországban őshonos gombafaj.

 

A Chagát a Szovjetunióban sportolók és űrhajósok használták. A szovjet kormány hivatalosan engedélyezte sportolók és űrhajósok számára a Chaga használatát a fizikai és szellemi teljesítőképesség javítására. Javította a hangulatukat, csökkentette a stresszt. A nyugati Szibéria egy részén honos hanti nép továbbra is Chagából készített teát használ a tuberkolózis, a gyomorfájás, valamint a gyomor, a máj és a szív betegségei kezelésére. A Chagát hagyományosan általános fájdalomcsillapításra és a gyulladás kezelésére is használják.

Vitaminokban, ásványi anyagokokban és tápanyagokban gazdag, megtalálható benne a D-vitamin, kálium, cézium, aminosavak, rostanyagok, réz, szelén, cink, vas, mangán, magnézium, kalcium.

 

A Chaga eltávolítja a mérgeket a szervezetből, növeli a test ellenálló képességét a káros környezeti hatásokkal, a betegségekkel és a fertőzésekkel szemben.

A Chaga gyógygomba nemcsak fokozza az immunitást, hanem hiperaktív esetben (autoimmun betegségek során) optimalizálja azt.

 

Jó hatással van a szívre, a légzőrendszerre, a vegetatív és központi idegrendszerre, valamint az agy aktivitására. Befolyásolja a sejtek helyreállítását, megújítja az egész testet.

A Chaga közvetlen hatással van a rákos sejtekre, apoptózist (programozott halált) okozva, különösen a korai szakaszban. Jelentősen csökkenti a kemoterápia és a sugárterápia mellékhatásait, normalizálja a dohányosok tüdőrendszerét is.