INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Gyógygomba információk

CARDI+

Admin
2022.06.17 16:45

Mely betegségek esetén segít?

Daganatos megbetegedések, emésztőrendszeri fekélyek, érelmeszesedés, fertőzések (vírus), influenza, hurut, gyomor és bélgyulladás, gyomorégés, emésztési problémák, szív- és érrendszeri betegségek, magas koleszterin, migrén, nyirokrendszer tisztítása, krónikus fáradtság szindróma

 Kiegyensúlyozott egészséges táplálkozás mellett komplex összetételével, egymást kiegészítő-erősítő hatóanyagaival jelentősen hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. Különösen hasznos lehet az érrendszer karbantartásában, az érelmeszesedés és a magasvérnyomás megelőzésében és csökkentésében, valamint a vérrögképződés és a trombózis kockázatának csökkentésében.

Javítja a kiserek vérátáramlását. Segíti az agyi vérkeringést, agyi infarktust követően csökkenti a sejtelhalás kiterjedését, gyorsíthatja a felépülést.

Anyagcserehatásai révén kedvező a zsír és cukor anyagcserezavarokhoz társult kóros szív-érrendszeri állapotok (metabolikus X szindróma) korai szakaszában.

A szívizomsejtek energiaháztartásának javítása koszorúérbetegség, ischaemiás szívbetegség korai szakaszában lassíthatja a betegség előrehaladását. Krónikus fáradtság szindrómában is hatásos lehet.

 

 

Összetevők

 

  1. Fafülgomba (Auricularia auricula-Judae)

 

Júdásfülgomba vagy júdásfüle gomba vagy fafülgomba, népies nevein fagomba vagy fülgomba, parazita(élősködő) életmódot folytató, Magyarországon gyakori, ehető gombafaj.

A Hagyományos Kínai Orvoslás általános regenerálásra, szülés utáni erősítőként, és vérkeringés javítására használja főzet vagy belőle készült leves formájában. A gyarmatosító európai népek is korán megismerkedtek a gombával. Ugyan nem tartották ehető gombának, de magas vérnyomás kezelésére, gyomorrontás és rossz emésztés miatti rosszulét ellen, gyulladt szemre borogatásként használták különféle főzeteit.  

A londoni Covent Garden piacon keleti gyógynövényként árusították még a XX. század első felében is.

Keringésjavítóhatásának hátterében a tudományos kutatás vérhígító hatású savas poliszacharidokat mutatott ki, amelyek gátolják a vérlemezkék összecsapódását.

Jótékony hatásúak a mikrokeringés fenntartására, a szöveti vérellátás javítására.

 

Állatkísérletekben a fafülgomba kivonat csökkentette az agyi infarktus okozta idegsejt elhalás kiterjedését, a kísérleti állatokon agyi infarktust követően kisebb területre korlátozódott az idegsejtelhalás, mint a kontrollcsoportban. Hatása a ginko bilobánál erőteljesebb volt. 

Vércukor csökkentő hatású vízoldékony poliszacharidokat is tartalmaz.

 

 

  1. Shiitake (Lentinula edodes)

Latin neve: Lentinula edodes

Szinonimák: Shiitake, Kínai fekete gomba, Tölgyfagomba

 A Shiitake gyógygomba rendszeres fogyasztása hatékonyan erősíti az immunrendszert. Ez a gyógygomba tartalmaz egy lentinan nevű vegyületet, amely lehetővé teszi az immunrendszer számára a betegségek és fertőzések hatékonyabb leküzdését.

 A Shiitake segíthet az olyan gyakoribb fertőzések leküzdésében, mint az influenza, de a súlyosabb egészségügyi betegségek ellen is hatásos lehet.

A tudományos kutatások fényében egy komplex hatású gyógygomba, amit a bizonyítékon alapuló orvoslás is elismer. Japánban rákos betegek kórházi ápolásában használatos intravénás gyógyszert (lentinán) vonnak ki belőle. Nagyon összetett anyagcserehatással bír.

 

Megelőzi a trombózist

A Shiitake kivonat fogyasztása hatékonyan megakadályozza a trombózist. A trombózis általában a láb vénáiban jelentkezik, és meglehetősen fájdalmas lehet. A Shiitake gomba magas szintű lenthionint tartalmaz, ami megakadályozza a vérlemezkék aggregálódását.

 

Shiitake a vírusos betegségek ellen

A Shiitake gyógyító tulajdonságai hatékonynak bizonyultak a vírusos betegségek leküzdésében. A Shiitake olyan illékony vegyületeket tartalmaz, amelyek hatékonyan képesek küzdeni minden típusú vírus ellen - a megfázást okozó vírusoktól kezdve a hepatitis vírusokon át, egészen az AIDS-ig. A Shiitake gombában található egyes anyagok segítenek megvédeni a májat az agresszív gyógyszeres kezeléstől, a kemoterápiától és a túlzott alkoholtól.

A gombaalapú gyógyszerek hozzáadása a vírusos megbetegedések kezelésére szolgáló programokhoz, jelentősen növeli azok hatékonyságát, aktivizálja a test belső erőforrásait, és ezzel lerövidíti a kezelés időtartamát.

 

  1. Fokhagyma
A fokhagyma (Allium sativum) a legtöbb nép hagyományos gyógyászatában gyógynövényként is szerepel. Az ayurvéda vértisztítóként használja, de korlátozottan, mert úgy tartják, hogy fokozza a szenvedélyt és ingerlékenységet. A hagyományos kínai orvoslás tisztítószerként, a „qui” (ejtsd: csí, és általában az életerőt, vitalitást értik alatta) tonizálására, a yang energia erősítésére és nyákoldóként használja. Európai népek hagyományos gyógyászata érelmeszesedés megelőzésére, érfalak tisztítására, magasvérnyomás megelőzésére és kezelésére ajánlja. Ez utóbbi tulajdonságait meggyőző állatkísérletek, laboratóriumi és humán vizsgálati eredmények is alátámasztják.

Számos vizsgálat kiemeli a fokhagymakivonat azon előnyét, hogy az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó „rossz koleszterint” (LDL-koleszterin) csökkenti, míg a jó koleszterint (HDL-koleszterin) nem. Koronáriabetegeken a fokhagymakivonat eredményesen javította a fizikai teherbírást és a szív teljesítőképességét.

 

  1. Rezveratrol

A rezveratrol a vörös szőlő héjából megismert első antioxidáns. A XX. század második felében keltett feltűnést szakmai körökben, hogy Észak-Franciaország lakóinak körében ritkább a szív-érrendszeri megbetegedés, a hagyományosan zsír- és kalóriadús táplálkozásuk ellenére. A magyarázatot a vörös szőlőfajtákból készült vörösborok rendszeres, de mértékletes fogyasztása nyújtotta.

A rezveratrol erős antioxidánsként közvetlenül védi az érfalakat a szabadgyökök károsító hatásától. Értágító, gátolja az érfalak „görcsét, a vérrögképződést, amivel a vér kiserekben való áramlási tulajdonságait tartja karban. A rezveratrol több ponton, komplex módon tartja karban és fiatalon az érrendszert, aminek következménye a magasvérnyomás, a koszorúérbetegség, végső soron a szívinfarktushoz vezető állapotok kockázatának csökkentése. A legújabb resveratrol kutatások nem csak a szív-érrendszeri védelmet veszik górcső alá, hanem a daganatos betegségek kialakulásának gátlásában betöltött szerepét. Mindemellett a resveratrol hatékony gyulladásgátló tulajdonsággal is rendelkezik.

 

  1. Q10 Coenzym

 

A koenzim-Q10 molekulát, más néven ubiquinont 1957-ben fedezték fel. A kutatások egyre újabb és újabb jótékony hatásokat tulajdonítanak neki. Bebizonyosodott, hogy alapvető szerepe van a sejtek energianyerő anyagcserefolyamataiban. Bizonyítottan szerepet játszik a szervezet energiaszintjének fenntartásában, emellett a különböző kémiai molekulák lebomlása során végbemenő oxidációs szám változások katalizálásával csökkenti az oxidatív stresszt, vagyis a szabadgyökök képződését, általános antioxidáns hatásának kifejtésével.

A koenzim-Q10 szintje a szervezetben egyénileg változik, ám csökkenése komoly tüneteket és betegségeket okozhat. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az emberi szervezet saját Q10-koenzim termelése már harminc éves kortól csökkenésnek indul. Ezt a csökkenést legelőször is a nagy energiafelhasználó szervek és szervrendszerek sínylik meg elsőként, a szív, az agy, az izomzat, a máj és a vesék. Enyhébb esetben krónikus fáradtságérzés, komolyabb esetben szív- és keringési rendellenességek forrása lehet az elégtelen koenzim-Q10 ellátottság. Mivel a Q10 mennyisége az életkor előrehaladtával csökken, ebből a tényből indul ki az a feltételezés, miszerint az ubiquinon a fiatalság receptjének egyik összetevője lehet, emiatt pótlására idősebb korban kiemelt figyelmet érdemes fordítani.