INGYENES házhozszállítás 15 000Ft-os termékrendelés felett!

Kérdése van? Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!    

hello@lipoversum.com

Blog

A tavasz beköszöntével egyre többet vagyunk a szabadban. Ahogy az időjárás nyárba fordul, virágban pompázik a környezetünk, ám mindez a szemet gyönyörködtető látvány nagyon sokunknak egyet jelent a kéretlen allergia megjelenésével.

A gyógynövények népszerűsége lassan arra készteti a hagyományos orvoslást, hogy felismerjék a több ezer ismert gyógynövény hasznos tulajdonságait, melyek számos emberi és állati betegség gyógyítására és megelőzésére alkalmasak.

A kollagénpiac zsúfolásig telített a termékekkel. Azt viszont senki nem árulja el nekünk pontosan, hogy miért is az ő termékük a legeredményesebb számunkra.

 

 

Az elnevezés a görög „κόλλα” (kólla) és a francia „gène” szavakból ered, aminek a jelentése „ragasztó – termelő” fehérje. A szervezetben minden szövetet formálásához és gyógyításához nélkülözhetetlen leggyakoribb fehérjénk. A szervezetben lévő teljes fehérje 30% – a kollagén.

Az alternatív gyógyászat Távol-Keleten évezredek óta felhasználja a gyógygombákat.

Európában több, mint ötszáz éve ismerték fel a gombák egészségvédő hatásait. Számos régészeti lelet igazolja, hogy már a paleolit kor embere is tisztában volt a gombák élettani hatásaival. A gyógygomba tehát egyszerre képviseli a tradíciót és számít újdonságnak a komplementer, azaz kiegészítő medicinában.

 

Sokakban tartja magát az az elképzelés, hogy vitamin szükségletünket már azzal fedezni tudjuk, ha elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. A helyzet azonban az, hogy ez már évtizedekkel ezelőtt is csak félig-meddig volt igaz. Vitaminpótlásra, tetszik vagy nem, szükség van. Viszont nem mindegy, hogy mit mivel és mikor szedsz. Segítünk eligazodni az egészséges életmód dzsungelében.