Blog
Ma már a csapból is az folyik, hogy a szénsavas és cukros folyadékok nagy mennyiségben történő fogyasztása hosszú távon milyen előnytelenségekkel jár. Biztosak vagyunk abban is, hogy mindenki ismeri a vízivás előnyeit. Vajon a mögöttes miértekről is rendelkezésre áll ennyi információ? Most ezeket vesszük sorra, hátha akad még köztük pár újdonság!
Íme a 12 legszennyezettebb zöldség és gyümölcs, ami kereskedelmi forgalomban kapható. Bennük a tesztelések 99%-a során találtak valamilyen egészségre ártalmas növényvédőszert. Ha a listát átfutva elsőre elképzelhetetlen nélkülük konyhaművészetünk, csak olvassunk tovább.
Mindenkinek van egy kedvenc arckréme vagy egyéb praktikája de a csodálatos bőr belső hidratálással és táplálkozással kezdődik. Az idősebb sejtek elhalnak, hogy helyüket újaknak adják át. Ez az állandó körforgás folyamatos tápanyagellátással valósulhat meg tökéletesen.
A „tiszta étkezéssel” kapcsolatos diéták egyre nagyobb teret hódítanak napjainkban. A tisztán étkezők leginkább a feldolgozott, egyészségtelen ételeket helyettesítik friss, teljesértékű alternatívákkal. Feldolgozás során az élelmiszerek gyakorta veszítenek tápértékükből tartósítószerek vagy ízfokozók hozzáadása révén. Ezeken kívül olyan adalékanyagokat vagy állományjavító szereket tartalmazhatnak, melyek rendszeres fogyasztás során negatív hatással vannak az egészségre.
Terítéken a tiszta étkezés! ????
A tavasz beköszöntével egyre többet vagyunk a szabadban. Ahogy az időjárás nyárba fordul, virágban pompázik a környezetünk, ám mindez a szemet gyönyörködtető látvány nagyon sokunknak egyet jelent a kéretlen allergia megjelenésével.
A gyógynövények népszerűsége lassan arra készteti a hagyományos orvoslást, hogy felismerjék a több ezer ismert gyógynövény hasznos tulajdonságait, melyek számos emberi és állati betegség gyógyítására és megelőzésére alkalmasak.
A kollagénpiac zsúfolásig telített a termékekkel. Azt viszont senki nem árulja el nekünk pontosan, hogy miért is az ő termékük a legeredményesebb számunkra.
Az elnevezés a görög „κόλλα” (kólla) és a francia „gène” szavakból ered, aminek a jelentése „ragasztó – termelő” fehérje. A szervezetben minden szövetet formálásához és gyógyításához nélkülözhetetlen leggyakoribb fehérjénk. A szervezetben lévő teljes fehérje 30% – a kollagén.
Az alternatív gyógyászat Távol-Keleten évezredek óta felhasználja a gyógygombákat.
Európában több, mint ötszáz éve ismerték fel a gombák egészségvédő hatásait. Számos régészeti lelet igazolja, hogy már a paleolit kor embere is tisztában volt a gombák élettani hatásaival. A gyógygomba tehát egyszerre képviseli a tradíciót és számít újdonságnak a komplementer, azaz kiegészítő medicinában.
Sokakban tartja magát az az elképzelés, hogy vitamin szükségletünket már azzal fedezni tudjuk, ha elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. A helyzet azonban az, hogy ez már évtizedekkel ezelőtt is csak félig-meddig volt igaz. Vitaminpótlásra, tetszik vagy nem, szükség van. Viszont nem mindegy, hogy mit mivel és mikor szedsz. Segítünk eligazodni az egészséges életmód dzsungelében.